Izolan, ki se je kot mladostnik ukvarjal z glasbo (bil je član Pihalnega orkestra Izola), nato pa je hkrati z bobni odkril tudi gledališko šolo Gledališča Koper in še pred vpisom na študij dramske igre na AGRFT v Ljubljani leta 2015 kar šest let nastopal tako na »šolskem« kot na profesionalnem koprskem gledališkem odru.

Že med študijem dramske igre pod mentorstvom profesorjev Nataše Barbare Gračner in Sebastijana Horvata je kot gost nastopil v manjših vlogah v uprizoritvah Gledališča Koper: v Filumeni Marturano Eduarda De Filippa (r. K. Pegan), v Goldonijevi komediji Sluga dveh gospodarjev (r. K. Mladenović) in Ayckbournovih Norčijah v spalnicah (r. K. Pegan). Po diplomi na začetku leta 2020 se je primorskemu gledališkemu občinstvu predstavil še z vlogami Solange v Genetovih Služkinjah (r. I. Loboda), Gusa v Pinterjevem Jašku (r. J. Ivanc), Tomislaba Kraša v krstni uprizoritvi Karasove komedije Birokrati (r. J. Ivanc) in Branka v Nušićevi Sumljivi osebi (r. K. Mladenović), če omenimo le najpomembnejše. Priznanje strokovne in tudi širše javnosti pa je požel z vlogo Murpha v Horovitzevi enodejanki Indijc hoče u Bronx (r. R. Vidič), Presleyja v Ridleyjevi enodejanki Razparač, predvsem pa z vlogo Vladana v dramatizaciji Vojnovićevega romana Jugoslavija, moja dežela, ki mu je na 39. festivalu Internacionalni teatarski susreti Brčko distrikta BiH (2022) prinesla nagrado za najboljšega mladega igralca.

Blaž Popovski, ki je posnel dva kratka igrana filma Pod okriljem (2019) in Tuper vare (2016), nastopil pa je tudi v spletnih uprizoritvah Cankarjevih dram v okviru projekta #Gledališče za maturo, je v Gledališču Koper zaposlen od 1. septembra 2022.

Foto: Dean Grgurica, Studio d’Or
Aktualizacija: januar 2023