3+

Z Igorjem po svetu – Italija

3. del gledališke nanizanke
Premiera 4. marca 2023 v Gledališču Koper, mala dvorana
Trajanje Predstva traja 40 minut in nima odmora.
Krstna uprizoritev

Ustvarjalci

Avtorja idejne zasnove Igor Štamulak, Jaka Ivanc
Režiser Jaka Ivanc
Kostumografinja Anja Ukovič

Igralska zasedba

Igor Igor Štamulak
Mak Mak Tepšić
Šjora Pomodora Mojca Partljič
Ostržek Luka Cimprič

Igor je igralec v Gledališču Koper pa tudi popotnik, ki je že večkrat prepotoval svet. O svojih popotovanjih rad pripoveduje otrokom, še posebej nečaku Maku, prvošolčku, ki stricu vedno prisluhne z odprtimi usti in očmi. In ker si tudi Mak želi videti vsaj delček tega širnega sveta, ga Igor povabi, da si svet ogledata skupaj.

Po obisku britanske in francoske prestolnice popotnika doživita »balonolom« in zasilno pristaneta na Siciliji. Med tem, ko Šjora Pomodora krpa njun balon, se Igor in Mak »s prstom po zemljevidu« odpravita raziskovat Italijo in njene znamenitosti; ustavita se v Benetkah in Pisi, v Firencah spoznata Ostržka in njegovo zgodbo, v Rimu iščeta lažnivca in za srečo vržeta kovanec v vodnjak. Po vrnitvi na Sicilijo, kjer njiju in mlade gledalce Šjora Pomodora pričaka s polnim krožnikom špagetov z najboljšo šalšo, pa odletita novim dogodivščinam naproti.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.