Rodil se je v Izoli, odraščal je v Kopru, kjer je končal osnovno šolo in hkrati z gimnazijo obiskoval tudi gledališko šolo Gledališča Koper. Leta 2016 je v mladinskem celovečernem filmu Igorja Šterka Pojdi z manoodigral Ota, sledilo je še nekaj manjših filmskih vlog. Leta 2017 je začel snemati televizijsko serijo Dragi sosedje (Planet TV), ki je trajala štiri sezone.

Leta 2018 se je vpisal na študij dramske igre na AGRFT v Ljubljani pod mentorstvom igralca Branka Šturbeja in režiserja Janusza Kice, kjer danes absolvira in se pripravlja na diplomo.

Primorskemu gledališkemu občinstvu se je prvič predstavil še kot študent z vlogo Claire v Genetovih Služkinjah (r. I. Loboda), leto pozneje je bil Črtomir v Prešernovem Krstu pri Savici v režiji Katje Pegan. Priznanje strokovne pa tudi širše javnosti je požel z vlogo Joeyja v Horovitzevi enodejanki Indijc hoče u Bronx (r. R. Vidič) v sezoni 2021/2022, vseslovensko prepoznanovnost pa si je pridobil z vlogo Jana Kavčiča v domači nanizanki Gospod profesor (Pro Plus).

V sezoni 2022/2023 je nastopil v vlogi policijskega referenta Mikija v Nušićevi Sumljivi osebi (r. K. Mladenović), opaznejši vlogi – najprej kot Kostas v glasbeno plesni komediji Willyja Russlla Sanja Valentin(r. Katja Pegan), nato kot Robi Vrabec v Barnesovi enodejanki Tukaj smo sami petelini (Ni tako slabo kot zgleda) – pa poustvaril v sezoni 2022/2023.

Mak Tepšić – ki se odlično znajde tudi v uprizoritvah, namenjenih otrokom, v vlogi prvošolčka Maka igra v gledališki nanizanki Igorja Štamulaka in Jake Ivanca Z Igorjem po svetu, imeniten pa je tudi kot Policaj v Butalcih Frana Milčinskega, – je v Gledališču Koper angažiran od 1. septembra 2022.

Foto: Dean Grgurica, Studio d’Or
Aktualizacija: maj 2023