3+
Carlo Collodi

Ostržek

Premiera predvidoma marca 2024

Ustvarjalci

Režiser Jaka Ivanc

Nekoč je bil – kos lesa« so znamenite besede, s katerimi Carlo Collodi začenja svojo pripoved o lutki, lesenjačku, ki ga je iz polena, sprva namenjenega manjkajoči nogi kuhinjske mize, iztesal mojster Pepe, da bi z njim hodil po svetu in si zaslužil za košček kruha in kozarec vina. Govora je seveda o Ostržku, ki takoj, ko stopi v življenje, pobegne, ušpiči prenekatero neumnost in za las uide celo smrti, nato pa si s svojim dobrim srcem in pridnostjo zasluži, da postane pravi deček, »cel fant od fare«.

Mladinska povest Ostržkove dogodivščine, v kateri je avtor združil najrazličnejše zvrsti, od pravljice in basni do satire in groteske, mlade in starejše bralce pa navdušuje s subtilnim razumevanjem psihe odraščajočega otroka, je s svojo večplastnostjo spodbudila številne prirejevalce tako za gledališke in glasbene odre kot za animirane in igrane celovečerne filme. Priredbo za uprizoritev v našem gledališču, Ostržka, podpisuje mojster otroških predstav, režiser Jaka Ivanc, v naslovni vlogi pa bo nastopil igralec Luka Cimprič.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.