3+
Igor Štamulak, Jaka Ivanc

Z Igorjem po svetu – Egipt

4. del gledališke nanizanke
Premiera Predpremiera 26. aprila 2024 v Gledališču Koper, premiera avgusta 2024 na 4. mednarodnem festivalu Pri svetilniku v avgustu
Trajanje Predstava traja 40 minut in nima odmora.
Krstna uprizoritev

Ustvarjalci

Režiser Jaka Ivanc

Igralska zasedba

Igor Igor Štamulak
Mak Mak Tepšić
Ahmed Youssef Ashraf Tarek Abdul Salama, paznik Blaž Popovski
Kleopatra Anja Drnovšek

Igor je igralec v Gledališču Koper pa tudi popotnik, ki je že večkrat prepotoval svet. O svojih popotovanjih rad pripoveduje otrokom, še posebej nečaku Maku, prvošolčku, ki stricu vedno prisluhne z odprtimi usti in očmi. In ker si tudi Mak želi videti vsaj delček tega širnega sveta, ga Igor povabi, da si svet ogledata skupaj.

Po obisku britanske in francoske prestolnice ter »balonolomu«, zaradi katerega sta morala pristala na Siciliji, Igor in Mak »na krilih domišljije« odpotujeta še v Egipt. V Tutankamonovi grobnici srečata Ahmeda Salamo, najboljšega čuvaja grobnic na desni strani reke Nil, ter se skupaj z njim »preselita« v čas kmalu po Tutankamonovi smrti. Ogledata si njegovo posmrtno masko, izvesta, da je umrl v boju z nilskim konjem, spoznata tehniko mumificiranja faraonov pa tudi, zakaj se jim ni smelo pogledati v obraz. Za konec spoznata in rešita še zadnjo egipčansko kraljico Kleopatro, ki je zaradi razpackane maskare ostala ujeta med to- in onstranstvom.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.